Het Spa Hotel & Resort Balneario de Archena is een termaal bad complex van meer dan 200,000 m2 gelegen in de provincie Murcia.

Het is gesitueerd in de Valle del Ricote, een zeer natuurlijke enclave aan de oevers van de Río Segura (Segura River) welke door de plaats Archena loopt.

Het Archena Spa Hotel & Resort is een luxe spa hotel complex, slechts 24 km vanaf de stad Murcia en 80 km van het vliegveld van Alicante, niet al te ver van Mar Menor in de Costa Blanca.
Spa Hotel & Resort Balneario de Archena gebruikt water afkomstig van een bron met medische minerale kwaliteiten, welke eigenschappen er voor gezorgd hebben dat dit excellente hotelcomplex behoort tot één van de bekendste en beste plaatsen voor welness en gezondheids toerisme in Spanje, een en ander gebaseerd op de laatste trends in wellness en hydrotherapie.

Ideaal voor een dagtocht, gezondheidsvakantie of een luxe spa weekend.

Het complex bevat drie hotels en een enorm spa complex met alle mogelijk balneotherapeutische behandelingen, waarbij dit uitzonderlijk gezonde water natuurlijk het behandelings uitgangspunt is.

Mineraal-medicinaal water behandelingen, tesamen met thalassotherapie behandelingen vormen de basis voor een uiterst gezonde vakantie of weekend, waardoor Archena een ideale bestemming is voor uw (korte) vakantie. Daarnaast bied het Spa Resort & Hotel Balneario de Archena alle mogelijkheden voor vermaak, ontspanning en rust.
Archena Spa Resort, behoort tot de erkende Royal Spas of Europe organisatie, en is onder de professionals niet alleen bekend als een van de beste gezondheidscentra in Spanje, maar wordt ook wereldwijd gezien als een absolute toplocatie op dit gebied.
Deze status is verkregen door de omvang van de faciliteiten, de verscheidenheid aan behandelingen, de kwaliteit van de medici, de kwaliteit van het totale complex en de hotel services.
Het complex is het gehele jaar door geopend, en door de hoge temperatuur van het water kunt u ook in de winter zonder probleem zwemmen en genieten van de vele therapeutische installaties in het complex.
In 1869 bestond er al een hotel in het Balneario de Archena, en per decreet van 25/04/1928 werd het complex al officieel erkend als geneeskrachtig centrum.
Het is geclassificeerd als een zwavel, zout, calcium water behandelingscentrum.
Het water dat uit de bron komt heeft een temperatuur van 52.5 °C en is afkomstig van een watervoorraad welke meer dan 15.000 jaar onder de vulkaanachtige grond verbleef.

Het Spa Resort & Hotel Balneario de Archena zorgt voor een natuurlijke verbetering van uw fysieke conditie en geeft een ongekende ontspanning.

Het is aangetoond, dat dit water met haar eigenschappen het immuum systeem van uw lichaam aanzienlijk verbeterd.

Vele artsen in Spanje schrijven hun patiënten een verblijf in Archena dan ook voor, waardoor u in dit complex bijna alleen maar Spanjaarden aantreft en af en toe een buitenlander zoals wij.

Therapeutische behandelingen worden uitgevoerd door medici en speciale therapeuten binnen het complex en zijn goed tegen rheuma, vertebrale pijnen, post-traumatologische pijnen, verbetering van herstel na operaties, infecties van de luchtwegen, bepaalde huidaandoeningen, verwijderen van angst en stress, en algemeen herstel van het lichaam.