De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in Andalusië en is gelegen tussen de Costa Caliente en de Costa Tropical, zodat u uit de andere benamingen al kunt uitmaken, dat deze Costa tot één van de warmste kustgebieden van Spanje behoort.  De Costa de Almeria wordt gevormd door het kustgebied van de provincie Almeria en strekt zich uit van Berja tot Vera. Het wordt begrensd door de provincies Granada (in het westen) en Murcia (in het oosten).

Centraal aan de kust ligt de hoofdstad Almeria.

Het landschap is op sommige punten aan de kust erg mooi, maar in het grootste deel van dit gebied zult u droge dorre woestijnachtige gebieden aantreffen en waar dat niet het geval is wordt het uitzicht ontsiert door enorme plastic kassen.

Reden waarom veel Spanjaarden dit gebied aanduiden met Costa del Plastico.

In dit gebied zijn vele zogenaamde “Spaghetti Westerns” opgenomen vanwege de ideale omstandigheden van de natuur, door het woestijnachtige landschap, dat veel weg heeft van het Wilde Westen van de Verenigde Staten van Amerika.

In Tabernas kan men Mini-Hollywood bezoeken waar deze films zijn opgenomen en tevens zijn er cowboy shows te bekijken.

Aan de westzijde van Costa de Almería ligggen de plaatsen Roquetas de Mar, Aquadulce, Almerimar en Adra.

Meer naar het noorden liggen de plaatsen: Mojacar en Vera.

Het aanbod van uitgaansgelegenheden in deze streek is klein. De meeste uitgaansgelegenheden zijn in Roquetas de Mar. Het zijn voornamelijk gelegenheden gericht op het toerisme. Het zijn voornamelijk bars. Verder diverse discobars en enkele discotheken. In Almerimar en Aguadulce komen ook (vooral in de weekenden) Spanjaarden en zijn de gelegenheden wat Spaanser. De eetgelegenheden hebben veelal een internationale keuken, er zijn echter ook restaurantjes met typische gerechten uit de streek, zoals “sopa de Almeria” met o.a. vis en zeevruchten. In de lokale bars zijn tapas verkrijgbaar, ook wel raziones genoemd.

Smaken verschillen maar het gebied leent zich voor een kort bezoek aan een paar interessante plaatsjes en het natuurpark van Cabo de Gata/Nijar, een nog onbedorven stuk landschap, maar voor de rest is Spanje elders veel mooier.